Kaip išsirinkti pagalvę?

pagalve su ranka

Pagalvė – vienas iš miego įrankių. Vieniems jų reikia didelių, kitiems mažų, tretiems minkštų ar kietų, o dar kitiems – gali jų ir visai nebūti :)..

Pagalvė – kaip dantų šepetėlis, yra bendros taisyklės į ką galima atkreipti dėmesį renkantis, tačiau tai itin individualu ir kiekvienas turi surasti sąvąją. Natūralu, kad pagalvė turi savo gyvavimo ciklą ir amžina ji nebus niekada. Sakoma, kad „išsidirbinėja“ tie, kurie neturi vaikų, mat jų turint, net ir ant akmens galvą padėjus galima užmigti. Netiesa – kad ir kelios valandos miego, jos gali būti daug kokybiškesnės, padėjus po dienos rūpesčių pavargusių galvą ant nuostabios pagalvės, kuri skirta tik tau.. Ir tokią svajonių pagalvę, kurios nereikėtų per naktį keletą kartų kumšnoti, vartyti ir visaip kitaip bandyti su ja susitarti, kuri leistų mus užvaldyti saldžiam ir ramiam miegui, gali surasti kiekvienas.
Kadangi jau turiu patirties šioje srityje – negaliu nepasidalinti ja su jumis. Tikrai išgyvenau tokį etapą, kai net ir po bemiegių naktų prie lovos turėdavau „kalną“ pagalvių, kurias vis keisdama per naktį keletą kartų – bandydavau rasti tinkamiausią. Ir pagaliau tokią turiu! Tiesa, turiu jas dvi, mano lovoje vyrauja pagalvių sezoniškumas :)

Jei miegate ant šono, rekomenduojama rinktis kietą pagalvę, kuri bus atrama ir galvai, ir kaklui. Jei dažniausiai miegate ant nugaros, patogesnė bus vidutinio minkštumo pagalvė. Jeigu esate įpratę miegoti ant pilvo, rinkitės minkštą pagalvę, kad nepertemptumėte kaklo raumenų.

Taip pat yra normalu, kad pakeitus pagalvę, pirmą naktį gali atrodyti, kad miegate ne itin patogiai. Tiesiog kaklo raumenys yra įpratę prie senosios pagalvės, todėl pakeitus pagalvę ir miegant net ir taisyklingoje padėtyje galite jausti diskomfortą. Kaip sakoma pagalvę reikia prisijaukinti :).. Na bet jei ir trečią naktį iš eilės nesudėsite bluosto – vadinasi tai ne TA pagalvė.

O kad ilgai ir nuobodžiai nereikėtų ieškoti TOS pagalvės, mūsų patyręs kolektyvas padės Jums išsirinkti tinkamiausią.

Miegas – malonumas, kuris nieko nekainuoja, tik reikia pradinių investicijų. :)

Spalvingos dienos ir saldaus miego naktimis!

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Galite naudoti šias HTML žymas ir atributus: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>